joi , februarie 29 2024
Breaking News

Chirurgie Dentara Brasov

Proceduri des efectiate de chirurgie dentara Brasov

Cand vine vorba despre chirurgie dentara Brasov, mentionam ca aceasta este una dintre partile stomatologiei, care este o ramura a medicinei care se ocupa cu dintii, gingiile si gura.

Dentistii sunt practicieni in stomatologie si se ocupa cu tratamentul, prevenirea, diagnosticarea si studiul starilor, tulburarilor si bolilor cavitatii bucale.

De ce sa alegi Chirurgie Dentara Brasov? Aceasta acopera mucoasa bucala si dentitia, precum si toate tesuturile si structurile aferente (cum ar fi maxilarul si zona faciala sau maxilo-faciala).

Pentru publicul larg, stomatologia si chirurgia dentara sunt in mare parte asociate cu fixarea dintilor.

Cu toate acestea, medicina dentara nu se refera doar la fixarea dintilor, ci acopera si alte aspecte ale complexului cranio-facial, cum ar fi structura temperomandibulara si alte structuri de sustinere.

La randul lor, procedurile de chirurgie dentara nu acopera doar canalele radiculare si indepartarea molarilor de minte care sunt afectati.

Ce este exact o chirurgie dentara Brasov?

Chirurgia dentara sau chirurgia stomatologica este interventia chirurgicala a oaselor si dintilor maxilarului. Prin urmare, acopera un numar destul de mare de proceduri care implica modificarea artificiala a dentitiei. Acesta include urmatoarele proceduri de mai jos.

1. Endodontie

Acesta este un tip de interventie chirurgicala care implica radacina sau pulpa dintelui.

2. Canalul radicular

O interventie chirurgicala de canal este un tratament endodontic efectuat de un medic endodont sau stomatolog pentru a trata un dinte bolnav sau deteriorat cu radacina dentara expusa.

Chirurgie Dentara BrasovConsta in indepartarea pulpei si a radacinii dentare inflamate de sub smalt si dentina, pentru a ameliora durerea si a salva un dinte de la extractie (creand astfel un canal radicular).

Dintele infectat este gaurit si i se scoate pulpa, doar pentru a fi inlocuita cu o substanta inerta. Dupa aceea, o coroana este plasata deasupra dintelui pentru a-l salva.

3. Pulpotomie

Aceasta este precursorul unei proceduri de canal radicular. Aceasta implica deschiderea camerei pulpare a dintelui de dragul drenarii infectiei pulpare.

Acest tratament endodontic este utilizat in cazul in care pacientul doreste sa mentina vitalitatea tesutului pulpar sanatos ramas.

Avantajele sale includ pastrarea dintilor vii, capabili sa distinga temperaturile calde de cele reci si sa primeasca nutrienti din sange. Un dinte cu radacina indepartata are mai multe sanse sa se rupa, de unde plasarea unei coroane deasupra acestuia.

4. Pulpectomie

Aceasta procedura consta in indepartarea temporara a intregii pulpe din camera pulpara de dragul ameliorarii durerii.

Pulpectomia este de obicei necesara atunci cand pulpotomia nu este o optiune si toata pulpa dintelui a fost infectata, inflamata si plina de boli. Dupa indepartare, canalele sunt medicate si curatate.

5. Apicectomia

Aceasta este utilizata atunci cand interventia chirurgicala completa a canalului radicular (inclusiv plasarea materialului inert si a coroanei protetice) nu este suficienta pentru a calma durerea.

Aceasta rezectie la capatul radacinii consta in indepartarea apexului sau a capatului radacinii prin intrarea prin gingii si extragerea chirurgicala a acestui material bolnav.

6. Extractie (indepartarea dintelui)

Acest lucru se face de obicei pe dintii care sunt problematici, bolnavi sau redundenti. Putem da exemplu molarii de minte care nu au spatiu pentru a creste pe maxilarul modern.

De obicei, dintii sunt indepartati prin taiere sau smulgere. Unor pacienti, chiar li se scot molarii de minte inainte ca ei sa erupa si sa devina problematici.

Cea mai simpla forma a acestui proces de chirurgie dentara Brasov, tragerea dintilor, este unul dintre cele mai comune servicii ale medicului stomatolog. Se poate face cu anestezie locala (amortirea gurii).

Verifica si

Operatii Pentru Cataracta

Operatii Pentru Cataracta

Cand ar trebui sa va ganditi la operatii pentru cataracta? Exista persoane care primesc de …

Close