joi , februarie 29 2024
Breaking News

Endocrinologie Brasov

Afectiunile endocrine si vizita la endocrinologie Brasov

Exista persoane care se confrunta cu diverse afectiuni sau tulburari endocrine, iar medicul de familie le recomanda o vizita la cabinetul de endocrinologie Brasov.

Tulburarile endocrine afecteaza sistemul endocrin. Acest sistem foloseste glande din tot corpul pentru a produce si elibera hormoni, care pot afecta o serie de procese corporale.

Daca nivelul hormonilor este prea mare sau prea scazut, sau daca organismul nu raspunde corect la hormoni, o persoana poate avea o tulburare endocrina.

Ce sunt tulburarile endocrine si cum poate fi util medicul de la endocrinologie Brasov?

Tulburari endocrine sunt afectiuni medicale in care sistemul endocrin care produce hormoni, nu functioneaza corect. Aceste tulburari au mai multe cauze potentiale, cum ar fi tumori, factori genetici sau dezechilibre hormonale.

Endocrinologie BrasovDeoarece aceste conditii afecteaza hormonii, pot provoca o gama larga de simptome si pot influenta cresterea si dezvoltarea, metabolismul, functia sexuala si starea de spirit.

Tulburarile endocrine au o serie de cauze diferite, in functie de afectiune. Unele probleme rezulta din dezechilibre hormonale.

De exemplu, hipertiroidismul si hipotiroidismul se refera la cantitatea de hormoni tiroidieni pe care glanda tiroida ii produce. De asemenea, nivelurile ridicate de androgeni la femei pot provoca sindromul ovarului polichistic (PCOS).

In unele cazuri, o afectiune autoimuna provoaca probleme endocrine. De exemplu, Boala Graves este o afectiune autoimuna si poate duce la hipertiroidism.

Acestea sunt cateva exemple de afectiuni endocrinologice. Daca va confruntati cu oricare dintre acestea, cu siguranta medicul de familie va trimite la endocrinologie Brasov. Acolo, veti fi consultati si vi se va recomanda un tratament de catre medicul endocrinolog.

Vizita la endocrinolg

Medicul de la endocrinologie Brasov este specializat in diagnosticarea si tratamentul unei varietati de afectiuni cauzate de dezechilibrele si problemele hormonale.

In timpul vizitei la cabinetul de endocrinologie, medicul va dori mai intai de toate sa va adreseze unele intrebari. Va dori sa stie daca in prezent urmati un tratament, si daca da, ce medicamente luati.

Va dori de asemenea sa afle daca mai aveti pe cineva in familie care sa se confrunte cu tulburari endocrine. Il intereseaza si daca aveti alte afectiuni medicale, chiar si alergii. Se va interesa si cu privire la obiceiurile dietetice.

Ulterior, va va examina. Va incepe prin masurarea ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Apoi va analizeaza starea parului, a gurii si a dintilor si poate cere probe de urina si sange. Apoi va stabili un diagnostic si un plan de tratament.

Verifica si

Chirurgie Dentara Brasov

Chirurgie Dentara Brasov

Proceduri des efectiate de chirurgie dentara Brasov Cand vine vorba despre chirurgie dentara Brasov, mentionam …

Close